Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی محقق، نسخه شناس و رئیس مرکز مطالعات اسلامی مک گیل در پاسخ به پرسشی درباره مفهوم طب اسلامی گفت: مقصود از طب اسلامی، پزشکی و طبی است که در تمدن اسلامی به وجود آمده است که هم ریشه ایرانی و هم اسلامی و هم هندی دارد. نمایندگان طب اسلامی علی بن عباس مجوسی اهوازی صاحب کتاب «کامل الصناعه الطبیه» و ابن سینا صاحب کتاب «قانون» هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طب جدید یا طب اروپایی هم از همین کتاب‌ها استفاده کرده‌اند.

همین کتاب «کامل الصناعه الطبیه» دو ترجمه دارد که یکی از مترجمان آن قسطنطین آفریقایی است که به زبان لاتین این کتاب را ترجمه کرده است.

رئیس سابق انجمن آثار و مفاخر فرهنگی اظهار داشت: طب امروز اروپایی‌ها هم از طب ما استفاده کرده است. طبی که الان مورد استفاده اروپاییان است از زمین نجوشیده و ریشه‌ای داشته است. ریشه آن هم ترجمه لاتین کتاب‌های اسلامی بوده است.

وی افزود: علاوه بر کتبی که نام بردم کتبی مانند «هدایه المتعلمین» و «ذخیره خوارزمشاهی» نیز هستند. اما طبی که از اخبار و احادیث آمده که به طب النبی یا طب الصادق یا طب الرضا مشهور است مسئله دیگری است. یعنی آنچه که ائمه اطهار درباره سلامتی روح و نفس گفته‌اند و در کتبی نیز مدون شده است. فلذا اصطلاح طب اسلامی یعنی طبی که در فرهنگ و تمدن اسلامی شکل گرفته است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا احادیث و روایاتی که دارای محتوای طبی هستند واحد اعتبارند یا خیر به خبرنگار مهر گفت: این مسئله دیگری است و علم دیگری می‌خواهد. در علم درایه الحدیث و روایه الحدیث به این موضوعات پرداخته می‌شود. هر چه در تاریخ ذکر شده قابل تشکیک است و منحصر به روایات نیست. در این صورت دیگر به هیچ چیز نمی‌شود اطمینان کرد. برای ارزیابی احادیث موجود متدولوژی وجود دارد و در علم الحدیث و رجال و درایه سند روایات بررسی می‌شود. همین طور نمی‌توان گفت که معتبر نیستند و باید تحقیق دقیق انجام داد.

این چهره ماندگار با اشاره به اقدام فردی که چندی پیش با مدعای طب اسلامی اقدام به سوزاندن یک کتاب پزشکی کرده بود نیز گفت: سوزاندن کتاب امر نادرستی است. خلیفه دوم دستور به سوزاندن کتاب داد و گفت قرآن برای ما کفایت می‌کند. در تاریخ بیهقی می‌گوید هیچ کتابی نیست که به یک بار خواندن نیارزد. می‌توان هر کتابی را با متدولوژی علمی ارزیابی کرد که ممکن است بخشی از آن درست باشد و بخشی نادرست یا ضعیف باشد. برای ارزیابی و ارزشیابی روش علمی وجود دارد. اگر بخواهیم این گونه اعمال را به اخباری‌گری نسبت دهیم هم ما نشنیده‌ایم که اخباری‌ها کتاب بسوزانند یا دعوت به این کار کرده باشند.

منبع: آخرین نیوز

کلیدواژه: طب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت akharinnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آخرین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۵۴۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی مجدد دبیرخانه «شهر اسلامی» در شهرداری اصفهان

مسئول دبیرخانه شهر اسلامی گفت: به‌منظور بهره‌مندی از حکمت‌های پنهان و آشکار شهر اسلامی، به‌ویژه معماری و شهرسازی اسلامی و ایرانی و سبک زندگی اسلامی، پس از یک دوره رکود با مطالعات جامع و کاربردی، دبیرخانه شهر اسلامی در معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان راه‌اندازی شد.

علی‌محمد ظهرابی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: اصفهان شهری است که از دیرباز از فرهنگ و تمدنی کهن و ریشه‌دار برخوردار بوده است و این شهر همواره بر تارک افتخارات جلوه‌گری کرده است، تا جایی که نقطه اوج آن را می‌توان در ظهور مکتب حکمت، هنر و معماری و شهرسازی در اصفهان دانست.

وی افزود: به‌منظور پاسداشت این پیشینه گهربار و بهره‌مندی از حکمت‌های پنهان و آشکار شهر اسلامی، به‌ویژه معماری و شهرسازی اسلامی و ایرانی و سبک زندگی اسلامی، پس از یک دوره رکود با مطالعات جامع و کاربردی، دبیرخانه شهر اسلامی مجدد در معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان راه‌اندازی شد.

مسئول دبیرخانه شهر اسلامی گفت: دبیرخانه شهر اسلامی حدود ۱۵ سال پیش با توجه به سخنان مقام معظم رهبری درباره ضرورت اسلامی شدن شهرها و اینکه اصفهان می‌تواند مصداق و معنا کننده شهر اسلامی در کل جهان اسلام باشد، شکل گرفت.

ظهرابی خاطرنشان کرد: در تلاش هستیم با استفاده از ظرفیت تمام دستگاه‌های مدیریتی فرهنگی و نخبگان صاحب‌نظر، پیوست برنامه‌های شهر اسلامی را تدوین و در ترویج اصول و فرهنگ شهرنشینی ایرانی-اسلامی از طریق بهره‌مندی از مطالعات گذشته وبا برنامه‌ریزی به اقدامات عملیاتی و اجرایی بپردازیم.

کد خبر 747723

دیگر خبرها

  • وحدت در جامعه اسلامی مهم‌ترین رکن پیشرفت است
  • ورود ترجمه «آن روی دیگران» به کتابفروشی‌ها
  • ترجمه «قلمروزدایی علم و دین» روانه بازار نشر شد
  • افتتاح مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آبادان
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نداشت
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نگذاشت
  • آغاز به‌کار مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه آبادان ‌
  • علی‌اف: فعالیت مرکز نظارت مشترک روسیه و ترکیه به پایان رسید
  • کتاب نشانه‌شناسی شکلک‌ها منتشر شد
  • راه‌اندازی مجدد دبیرخانه «شهر اسلامی» در شهرداری اصفهان